Siirry suoraan sisältöön

DiLiPoCo-tiimi Lontoossa

Kävimme keväisessä Lontoossa BETT-messujen merkeissä. BETT on Euroopan suurin opetusteknologian messutapahtuma, joka kerää yhteen vuosittain tuhansia osallistujia ympäri maailmaa. Matkamme sisälsi myös muita mielenkiintoisia tapahtumia ja kohtaamisia.

Pääsimme tutustumaan paikalliseen alakouluun yhdessä muiden Tampereen perusopetuksen toimijoiden kanssa. Hitherfield Primary School otti meidät lämpimästi vastaan ja alkuesittelyn jälkeen kiertelimme koulua ja sen tiloja yhdessä oppilaskunnan edustajien kanssa. Oli ihanaa nähdä, miten leikkimiselle ja yhdessä tekemiselle oli varattu tilaa ja paljon erilaisia mahdollisuuksia.

Itse BETT-messuilla kiertelimme ja tutustuimme uusiin (ja myös vanhoihin) innovaatioihin opetuksen ja digitaalisuuden saralla. Robotiikka ja STEAM olivat edelleen pinnalla, kuten myös tekoäly. Mitään varsinaisesti mullistavaa tai ihmeellistä emme löytäneet, mutta silti oli mielenkiintoista kuunnella esityksiä ja kerätä inspiraatiota. Kohta alkavaan ITK-tapahtumaan saa myös kivasti perspektiiviä – täällä tehdään jo paljon kaikkea!

Torstaina verkostoiduimme vanhojen ja uusien tuttujen kanssa IlonaIT:n järjestämässä iltaseminaarissa The British Museumissa. Ilta piti sisällään mielenkiintoisia puheenvuoroja, esim. tulevaisuustutkija Ilkka Halava toi esille hieman hätkähdyttäviäkin asioita pohdittaviksi siitä, miten tulevaisuus tulee muuttamaan täysin yhteiskuntaamme.

Matka oli siis antoisa ja tarjosi paljon pohdittavaa omaankin työhön. Osaltaan se korosti myös sitä, kuinka tärkeää muuttuvassa ja yhä enemmän digitalisoituvassa maailmassa on panostaa yhteistyöhön ja verkostoitumiseen.